Завдали збитків на майже 250 мільйонів гривень. Справу щодо працівників Кутського лісового господарства передали в суд

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо посадовців Кутського лісового господарства на Івано-Франківщині. Їх підозрюють в організації незаконного вирубування дерев на території національного...

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо посадовців Кутського лісового господарства на Івано-Франківщині.

Їх підозрюють в організації незаконного вирубування дерев на території національного природного парку “Гуцульщина”. Своєю діяльністю з 2018 року вони завдали збитків екології на майже 250 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті ДБР.

“Посадовці незаконно, без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не були в підпорядкуванні лісового господарства, а входили до складу національного парку. Зрубану деревину ділки продавали, а гроші привласнювали”, — йдеться у дописі.

Підозру керівнику та трьом учасникам групи ДБР у співпраці з Нацполіцією та СБУ повідомило у квітні 2024 року.

З лютого по грудень 2022 року до складу організованої групи входили, крім керівника Кутського лісового господарства, ще троє його підлеглих — виконувач обов’язків головного лісничого, лісничий та інженер з охорони та захисту лісу.

“У такому складі вони організували незаконну рубку понад 1300 дерев різних порід. За висновками експертизи, екологічні збитки склали майже 3,4 мільйона гривень”, — додають у ДБР.

Чотирьом посадовцям лісгоспу повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, за ч. 3 ст. 28, за ч. 2 ст. 364, за ч. 3 ст. 27, за ч. 3 ст. 28, за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України — зловживання службовим становищем та незаконна порубка та збут дерев на території природно-заповідного фонду.

Майно підозрюваних арештували, зокрема, будинок, земельну ділянку та два автомобілі. Суд обрав їм запобіжні заходи — тримання під вартою та відсторонив від займаних посад.

Слідчі готують підозри ще щодо двох груп, які незаконно вирубували дерева.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...