Франківці долучилися до Всесвітнього дня прибирання. ФОТО

В Івано-Франківську волонтери та жителі міста взяли участь в акції до Всесвітнього дня прибирання. Волонтери прибирають сміття одразу на кількох локаціях – міському озері,...

В Івано-Франківську волонтери та жителі міста взяли участь в акції до Всесвітнього дня прибирання. Волонтери прибирають сміття одразу на кількох локаціях – міському озері, берегах річок та Вовчинецьких горах.

За словами координаторки акції в Івано-Франківській області Наталії Гергелюк – Чернеги, цього року до прибирання долучилося 180 країн світу та 24 регіони України, пише “Суспільне”.

Особливістю сьогоднішньої акції є те, що це особливий день на нашій планеті, оскільки прибирає увесь світ. В Івано-Франківську зібралися найініціативніші люди, яким небайдужа природа та екологія. На відпочинковій зоні міського озера, на жаль, ми бачимо багато сміття”, – розповідає Наталія Гергелюк-Чернега.

На локаціях є баки для сортування сміття, яке частково передадуть на переробку, частково – на утилізацію.

Ще є багато дрібних локацій, оскільки мусимо дотримуватися карантинних вимог, і на одній локації не можемо збирати багато людей. Дуже багато волонтерів пішло на Вовчинецькі гори. Там велика територія, але є багато сміття. Вже прибирають і береги річок”, – каже координаторка акції.

За словами учасниці Ілони Мурзової, сьогодні сміття довелося пошукати. Мішок заповнений на третину, але локація міського озера – чиста.

Для мене дуже особлива (акція – ред.) , бо це не просто прибирання, а певна духовна практика. Тому що, коли буде чисто, коли створювати чистоту, – людина буде багатою. Матеріальний достаток буде на тому рівні, на якому вона хоче“, – розповідає Ілона Мурзова.

До слова, в межах акції до Всесвітнього дня прибирання сьогодні наводили порядок також і на березі річки Бистриця Солотвинська разом із держсекретаркою Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Євдокією Яровою.

Читайте також: На Прикарпатті волонтери прибирають озеро Несамовите

Категорії
Життя
Новини
Loading...