Легендарна прикарпатська фотохудожниця увійшла до книги про світову історію фотографії

Французьке видавництво “Editions Textuel” включило українок Софію Яблонську-Уден, Параску Плитку-Горицвіт, Ірину Пап та Риту Островську у випуск про фотографок, які зробили впливовий внесок у розвиток індустрії, збірник має назву “Світова...

Французьке видавництво “Editions Textuel” включило українок Софію Яблонську-Уден, Параску Плитку-Горицвіт, Ірину Пап та Риту Островську у випуск про фотографок, які зробили впливовий внесок у розвиток індустрії, збірник має назву “Світова історія фотографок”, повідомляє журнал “Your Art”.

Книжка об’єднала понад 450 зображень, які хронологічно представляють розвиток медіа від зародження до початку XXI століття. Жінок часто стирають з контексту історії: «незалежні митці ніколи не припиняли документувати, ставити під сумнів і перетворювати світ, демонструючи, що камера може бути фантастичним інструментом для звільнення», — пише в описі книжки.

Статті про українок написали письменниця Оксана Забужко, засновниця Odesa Photo Days Festival Катерина Радченко, кураторка і арткритикиня Катерина Філюк, а також журналістка і президентка українсько-французької культурної асоціації Amuse A Muse Наталія Гузенко-Будье.

Читайте також: На Косівщині в пожежі згоріла людина

Категорії
Життя
Новини
Loading...