УПЦ МП остаточно відсудила в Івано-Франківська приміщення колишнього садочка на вул.Чорновола

12 липня рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 11 травня набрало законної сили. Довгострокова судова тяганина за приміщення колишнього дитячого садка по вулиці Чорновола, 6 завершилися на...

12 липня рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 11 травня набрало законної сили. Довгострокова судова тяганина за приміщення колишнього дитячого садка по вулиці Чорновола, 6 завершилися на користь УПЦ МП.

Львівський апеляційний господарський суд своєю ухвалою залишив без змін рішення Господарського суду Івано-Франківської області про відмову у задоволенні позову виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради до Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви про зобов’язання звільнити орендовані нежитлові приміщення.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви на чолі з Преосвященнішим Тихоном, єпископом Івано-Франківським та Коломийським направила звернення Президенту України Петру Порошенку з приводу ситуації, що склалася навколо Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська. У зверненні йшлося про те, що громада храму готова відстоювати своє право молитися у  храмі до тих пір, доки не будуть вичерпані всі засоби національного та міжнародного правосуддя.

Пізніше міський голова Руслан Марцінків направив лист до УПЦ московського патріархату з проханням повернути місту приміщення комунальної власності по вулиці Чорновола, 6, які вона орендує.

24 січня 2017 року Руслан Марцінків на своїй сторінці в Facebook розмістив повідомлення проте, що «суд задовільнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6 та повернення місту нежитлових приміщень для облаштування там дитячого садочка.

В УПЦ МП зазначили, що постанову Господарського суду Івано-Франківської області від 24.01.2017 р. у справі №909/1043/16 у встановлений законом термін буде оскаржено у Львівському апеляційному господарському суді. Також додали, що постанова Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року у справі №909/932/15 оскаржена у касаційному порядку у Вищому господарському суді України, де і перебуває на розгляді.

6 лютого 2017 року Вищий господарський суд України підтримав позицію православних вірян Прикарпаття  і задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ МЦ.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, не змирившись із програшем даної справи у  Вищому господарському суді України, вирішив врятувати своє становище і подав заяву до Верховного суду України про перегляд постанови Вищого господарського суду України від 6 лютого 2017 року.

Вищий судовий орган України, дійшов висновку, що подана виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради заява є необґрунтованою та ухвалою колегії суддів Судової палати у господарських справах Верховного суду України 17 березня 2017 року відмовив у допуску  справи №909/932/15 до провадження Верховного суду України.

11 травня 2017 року Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив заяву єпархії УПЦ МЦ про перегляд рішення суду за нововиявленими обставинами, скасував рішення від 24.01.2017 р. та виніс нове рішення, яким відмовив у задоволенні позову виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

 

 

 

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...