Юні франківці здобули призові місця на чемпіонаті Європи з шашок

25-квітня у турецькому місті Кушадаси розпочався чемпіонат Європи з шашок-64 серед молоді, юніорів та юнаків. Серед переможців та призерів у швидкій та блискавичній грі...

25-квітня у турецькому місті Кушадаси розпочався чемпіонат Європи з шашок-64 серед молоді, юніорів та юнаків. Серед переможців та призерів у швидкій та блискавичній грі — спортсмени з Івано-Франківська.

Про це Суспільному Карпати розповіла секретарка Івано-Франківскьої обласної федерації шашок Ольга Балтажи.

Зокрема, абсолютним чемпіоном у віковій категорії до 10-ти років став Данило Курілкін. Іван Олексюк і Костянтин Дутчак зайняли другі місця у категорії до 16-ти років. Бронзу у категорії до 20-ти років здобув Владислав Винник.

Крім того, у категорії до 16-ти років треті місця вибороли Єлизавета Дружук і Росана Гринишин-Крук.

Чемпіона та усіх призерів і призерок, окрім Росани Гринишин-Крук, тренує Костянтин Балтажи.

Франківці змагалися у швидкій та блискавичній грі. Перший вид передбачає тривалість матчу від 15-ти до 20-ти хвилин, другий — до 10-ти хвилин. Класичний різновид, за якого матч може тривати до 4-х годин, стартує у четвер, 29-го квітня.

“У касичній грі випадковостей фактично не буває. Це найпотужніший вид, — каже Ольга Балтажи. — Тому побажаємо нашим спортсменам успіху”.

У турнірі, окрім шашкістів та шашкісток з України, взяли участь також спортсмени із Угорщини, Росії, Туреччини та Естонії.

Чемпіонат триватиме до 3-го травня.

Читайте також: “Магія паперового мережива”: у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку витинанок. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...