На Рогатинщині судили жінку за вирощення снотворного маку

Рогатинський районний суд виніс вирок жінці, яка незаконно вирощувала для власних потреб снотворний мак. Жителька села Сарники Рогатинського району (тепер Івано-Франківський район – ред.) наприкінці квітня 2020 року на...

Рогатинський районний суд виніс вирок жінці, яка незаконно вирощувала для власних потреб снотворний мак.

Жителька села Сарники Рогатинського району (тепер Івано-Франківський район – ред.) наприкінці квітня 2020 року на присадибній ділянці за місцем свого проживання незаконно посіяла та протягом квітня-липня 2020 року незаконно вирощувала для власних потреб снотворний мак в кількості 746 рослин.

Мак виявили та вилучили 31 липня 2020 року під час обшуку поліцейські Рогатинського відділення поліції, відповідальність за що передбачена ч. 2 ст. 310 КК України.

14 серпня 2020 року прокурор Рогатинського відділу Тисменицької місцевої прокуратури Тринів В. І. та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою жінка беззастережно визнала себе винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України.

Суд ухвалив визнати жінку винуватою у вчиненні злочину та призначити їй іспитовий строк тривалістю один рік.

На підставі ст. 76 КК України покласти на обвинувачену такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Снотворний мак знищили.

Читайте також: Міський голова Франківська розповів, коли відновиться будівництво моста на Пасічну

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...