В Івано-Франківську не вистачає контейнерних майданчиків для сміття

В Івано-Франківську на вісім багатоквартирних будинків припадає один контейнерний майданчик для збору твердих побутових відходів. Про це сказав заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак...

В Івано-Франківську на вісім багатоквартирних будинків припадає один контейнерний майданчик для збору твердих побутових відходів.

Про це сказав заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак під час оперативної наради 5-го квітня.За його словами, на 2 тисячі 209 багатоквартирних будинків, які є у місті, встановлено всього 257 контейнерних майданчиків, інформує Суспільне. Карпати.

“Особливо велика проблема із новобудовами, тому що здаються будинки, цілі квартали, але жодного контейнерного майданчика немає. Ми пробуємо індивідуально спілкуватися. Скажімо, на Мельника, де побудували квартал, не було жодного майданчика, але ми поспілкувалися з управляючим компанії, і вони нарешті зробили цей майданчик”, — каже заступник Марцінківа.

Крім того, додав Михайло Смушак, на один контейнерний майданчик припадає приблизно 3-4 контейнери: “Тобто на один багатоквартирний будинок припадає пів контейнера. Навіть не цілих пів. Це проблемно, бо ми розуміємо, що контейнери переповнені, а їхня кількість недостатня”.

У крайньому випадку, каже заступник міського голови, потрібно будувати підземні майданчики.

До слова, щодня з міста вивозять в середньому 173 тонни відходів. Приблизно 3 % від цієї кількості — відсортовують.

Читайте також: На Прикарпатті хочуть відреставрувати Галицький замок. ФОТО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...