У Бурштинській ТГ планують створити групи самодопомоги для людей з інвалідністю

У Бурштині відбулося засідання круглого столу на тему «Посилення аспектів соціальної політики з захисту прав осіб з інвалідністю». Ініціатором зустрічі була парафіяльна спільнота «Карітас»....

У Бурштині відбулося засідання круглого столу на тему «Посилення аспектів соціальної політики з захисту прав осіб з інвалідністю». Ініціатором зустрічі була парафіяльна спільнота «Карітас». Мета заходу – налагодження співпраці з місцевою владою.

Основним аспектом роботи є створення груп самодопомоги для людей з інвалідністю не тільки в Бурштині, а й у селах громади, передає “РАІ”.

Представники влади та духовенства, працівники служби соцзахисту – всі вони зібралися на засідання круглого столу, щоб обговорити питання соціального захисту для дітей та молоді з інвалідністю, які проживають у Бурштинській територіальній громаді.  

Учасники засідання круглого столу велику увагу приділили питанню створення груп самодопомоги у селах Бурштинської територіальної громади, які будуть працювати на базі парафіяльного центру «Карітас». Мета таких груп у проведенні комплексних заходів соціальної інтеграції та адаптації людей з інвалідністю.

У планах учасників круглого столу запропонувати проєкт створення груп самодопомоги у громадах до  включення у програму розвитку надання соціальних послуг Бурштинської ТГ  на 2021-2022 роки.

Читайте також: У селі на Рогатинщині відремонтували дорогу. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...