У Пасічнянській громаді успішним випускникам призначили стипендії

До 25 тисяч гривень можуть отримати випускники шкіл у Пасічнянській тергромаді, що на Івано-Франківщині. Для цього їм потрібно скласти ЗНО щонайменше на 190 балів....

До 25 тисяч гривень можуть отримати випускники шкіл у Пасічнянській тергромаді, що на Івано-Франківщині. Для цього їм потрібно скласти ЗНО щонайменше на 190 балів.

Про це Суспільному Карпати повідомив голова громади Андрій Гунда.

Таку ініціативу в громаді запроваджують вперше. Називають це інвестицією в майбутнє. Згодом, на думку очільника ТГ Андрія Гунди, успішні випускники зможуть бути корисними й для свого краю.

“У гірській місцевості планку ми трохи понизили – 190 балів і вище. За кожен предмет у нас 5 тисяч гривень. Тобто в підсумку наш учень, якщо складе 5 предметів на відмінно, отримає 25 тисяч гривень”, — підрахував Андрій Гунда.

Стипендіями планують відзначати й жителів Пасічнянської ТГ, які навчаються у школах сусідніх тергромад, зокрема Надвірнянської. Гроші братимуть із перерозподілу бюджетних заощаджень, що не вдалося реалізувати в інших проєктах.

“Ми планували в Биткові зробити садочок. Але там довга історія щодо зміни цільового призначення приміщення. Ми це не реалізуємо цього року. Тому в нас з’являються ті чи інші резерви грошей. Наша громада є спроможною, тому наступного року ми будемо ще більше стимулювати наших випускників”, — розповідає очільник Пасічнянської ТГ.

Фінансово заохочувати в громаді планують й освітян, які готують майбутніх абітурієнтів. Суми винагород і для учня, і для вчителя виділятимуть однакові. Та це вже, каже Андрій Гунда, з наступного року.

“Ми також розглядаємо стимулювання і викладачів. Велася велика дискусія, адже заслугою відмінної здачі ЗНО є й робота репетиторів. І ми не отримали однозначного схвалення, чи будемо стимулювати зараз чи з наступного року. Подивимося, як це запрацює цього року, скільки в нас буде стипендіатів”, — проанонсував голова Пасічнянської ТГ.

Цьогоріч, прогнозує Андрій Гунда, стипендіатами можуть стати 15 місцевих випускників, які успішно складуть іспити з того чи іншого предмета.

Читайте також: На Прикарпатті відбудеться перший обласний форум цифровізації громад

Категорії
Гроші
Новини
Loading...