В “Івано-Франківськгазі” пояснили, що потрібно, аби встановити індивідуальне опалення у будинках

У Франківську із 19 будинків, що отримали дозвіл на від’єднання від централізованого опалення на початку травня, до газової служби звернулися лише два. Про це Суспільному повідомив директор...
Дитячі руки вимірюють температуру батареї, у Києві, 31 березня 2020 р. Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

У Франківську із 19 будинків, що отримали дозвіл на від’єднання від централізованого опалення на початку травня, до газової служби звернулися лише два. Про це Суспільному повідомив директор з капітального будівництва АТ “Івано-Франківськгаз” Олександр Мандрик.

Така пасивність не на руку споживачам, кажуть газовики, адже лише проведення відповідних робіт займає щонайменше два місяці. І щоб з осені бути з опаленням, фахівці закликають звернутися до них негайно.

“Отримати дозвіл — це лише початок великої справи. Щоб мати тепло, потрібно виготовити низку документів, виконати будівельно-монтажні роботи, реконструкцію фасадних газопроводів, стояків газових і також внутрішніх мереж газопостачання”, — перелічує Олександр Мандрик.

Вартість проведених робіт залежить від об’єму будинку та кількості квартир. У середньому, включно з документацією, суми коливаються від 50 тисяч гривень до пів мільйона, підрахували в АТ “Івано-Франківськгаз”.

“На жаль, такі часи, що проблема фінансова в людей. І при озвученні кошторисної суми чи вартості договору робіт люди не дуже хочуть оплачувати ці гроші. У зв’язку з цим є затримка із збором коштів від замовника”, — розповів Олександр Мандрик.

Всю необхідну інформацію споживачі можуть отримати в клієнтському просторі АТ “Івано-Франківськгаз”. Там людям нададуть персонального менеджера, який роз’яснить, які документи потрібно зібрати, про термін їхньої здачі, алгоритм проведення відповідних робіт та укладення договорів.

Читайте також: Україні прогнозують ще кілька дощових днів

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...