“Здай батарейку – врятуй їжака”: у Верховині назбирали майже 200 кг батарейок

У Верховині волонтери зібрали приблизно 200 кілограмів відпрацьованих батарейок. Їх усі охочі приносили у мініпункти. Про це повідомили на сторінці Еко Верховина у Facebook,...

У Верховині волонтери зібрали приблизно 200 кілограмів відпрацьованих батарейок. Їх усі охочі приносили у мініпункти. Про це повідомили на сторінці Еко Верховина у Facebook, пише Суспільне Карпати.

“Завдяки такому збору вдалося зберегти від небезпечних відходів ліси і річки Верховинщини”, — йдеться у повідомленні. — В понеділок, 14 червня збираємо батарейки по Верховині, буде потрібна допомога”.

Волонтери просять допомогти зібрати усі батарейки з пунктів прийому, позаяк опісля їх планують відправити на утилізацію. Спочатку до Львова на завод, який приймає небезпечні відходи, а звідти — у Польшу (саме там є найближчі потужності для переробки).

До слова, одна батарейка забруднює токсичними речовинами 16-20 метрів квадратних землі та 400 літрів води. Такі результати дослідження отримали у Львівській політехніці. Також викинута батарейка може вбити одного їжака, 2 кротів та пошкодити 2 дерева.

Читайте також: Франківські патрульні зупинили водія з підробленими документами

Категорії
Життя
Новини
Loading...