У Франківську скорочують медпрацівників через недофінансування

В Івано-Франківському комунальному некомерційному підприємстві “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” скорочуватимуть працівників. Причина – недофінансування. Під скорочення потрапили 35 вузьких спеціалістів, 11 сумісників,...

В Івано-Франківському комунальному некомерційному підприємстві “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” скорочуватимуть працівників. Причина – недофінансування.

Під скорочення потрапили 35 вузьких спеціалістів, 11 сумісників, які мають основне місце роботи, медичні статистики, частина господарської служби, окремий середній медичний персонал.Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Йдеться про те, що у 2021 році дефіцит на виплату мінімальної заробітної плати на місяць складає понад 3 мільйони гривень, що становить 28,8 мільйонів до закінчення року.Підхід до визначення працівників, яких попереджено про імовірне звільнення, був стандартний: абсолютне право на залишення відповідно КЗпП, переважне право на залишення відповідно КЗпП, особиста ефективність (активність у ЕСОЗ, рекомендації адміністрації Структурного підрозділу та колег, скарги пацієнтів та колег, адміністративні стягнення, активна участь у функціонування Підприємства в цілому, перспективність професії для залучення коштів у подальшому).Незважаючи на суттєву кількість скорочень, жодна ланка Підприємства з надання медичної допомоги не постраждала і в подальшому не постраждає. Весь спектр та об’єм послуг є і буде доступний для пацієнтів у повному обсязі. На наших пацієнтах та відвідувачах ніяким чином штатні зміни не відобразяться.

Також  Руслан Марцінків у Facebook повідомив, що сьогодні відбулася нарада щодо ситуації зі скороченням.

Майже 200 працівників (більшість із них — столярі, реєстратори, технічні працівники) опинилися без фінансування на зарплату. І хочу зауважити, що з них лише 35 — профільних лікарів. Більшість із тих працівників будуть забезпечені профільною роботою у КНП ЦМКЛ “Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня.

Читайте також : У Надвірній проходять археологічні дослідження. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...