Рятувальники Прикарпаття провели тактико-спеціальні навчання. ФОТО

Прикарпатські рятувальники невпинно проводять різноманітні навчання з метою вдосконалення професійних навичок та вмінь особового складу. Зокрема, на об’єктах підвищеної небезпеки, таких, як ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”,...

Прикарпатські рятувальники невпинно проводять різноманітні навчання з метою вдосконалення професійних навичок та вмінь особового складу.

Зокрема, на об’єктах підвищеної небезпеки, таких, як ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, який є одним з найбільших підприємств нафтохімічного профілю на території Західної України і має у своєму обігу близько 10-ти найменувань сильнодіючих отруйних речовин. Вже не один раз Прикарпатські вогнеборці мужньо приборкували займання на цьому об’єкті, тож такі навчання проводились тут не з проста, інформує пресслужба Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

За тактичним задумом, під час проведення маневрових робіт на залізничній станції Кропивник відбулась аварія з подальшою розгерметизацією цистерни, виливом та загоранням прямогонного бензину, площа дзеркала склала 450 м2. Створилась загроза загорання та вибуху сусідньої цистерни. В результаті виливу та загорання нафтопродукту відбулось пошкодження цистерни завантаженої вінілхлоридом та його витік. Внаслідок аварії є два потерпілі.Інформація про пожежу від головної диспетчерської служби ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” через ПЗЧ 24-ої ДПРЧ надійшла до 6-ої ДПРЧ та до ОКЦ ГУ ДСНС в області.

Було встановлено підвищений номер виклику, до місця пожежі було направлено чергові розрахунки вказаних підрозділів. Враховуючи, що у залізничному складі знаходяться цистерни з вінілхлоридом, до місця виклику були також направлені відділення ВГРЗ та РХБЗ АРЗ СП ГУ ДСНС України в області.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Після прибуття до місця події перших пожежно-рятувальних підрозділів, два пожежні рятувальники у захисних костюмах направились на порятунок постраждалих з боку цистерни що горить.

Решта особового складу проводила гасіння цистерни що горить та охолодження сусідньої цистерни та цистерни з вінілхлоридом, а також розгортання автомобіля ППП-32 та АЦ-5 для проведення пінної атаки. Постраждалих було врятовано та доставлено до медичних працівників. Залізничний склад розчеплено, поїзд та врятовані вагони відведено на безпечну відстань від місця пожежі.

Продовжувалось горіння розлитого нафтопродукту, вогнеборці продовжували проведення охолодження залізничних цистерн.У результаті спільних заходів пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати.

Завдання, які ставились перед пожежно-рятувальними підрозділами виконані в повному обсязі.

Читайте також: На Прикарпатті оголосили штормове попередження

Категорії
Життя
Новини
Loading...