До Франківська прибули учасники автопробігу “Марафон дружби і миру” на ретро-автівках

До Івано-Франківська приїхали учасники автопробігу “Марафон дружби і миру” на ретро-автомобілях. За словами організатора заходу Романа Щипкова, автопробіг проводять на підтримку команд ретро-авто, які...

До Івано-Франківська приїхали учасники автопробігу “Марафон дружби і миру” на ретро-автомобілях. За словами організатора заходу Романа Щипкова, автопробіг проводять на підтримку команд ретро-авто, які візьмуть участь у найпрестижніших змаганнях “Ралі Монте-Карло”.

Командор команди ЗАЗ-965 Роман Щипков каже, що участь в ралі в Монте-Карло українці візьмуть вперше за весь час існування цих перегонів. Минулого року перегони скасували через пандемію.
Цьогоріч готуються три команди, одна з яких – жіноча. Автопробіг “Марафон дружби і миру” стартував 12 червня в Умані, фінішують там же 4 липня.

“Основна мета – розповісти про це всій країні. По-друге, провести випробування автомобілів. І, по-третє, зробити пробіг по 30 містах України до 30-річчя Незалежності нашої країни”, – говорить Роман Щипков.

24-річна водійка, пілот жіночого екіпажу на Ралі Монте-Карло Рената Вільчинскайте каже, що вже брала участь у перегонах з румунськими та молдавськими колегами. З останніми проїхали 2 500 км. Розповідає, чому участь у таких змаганнях для неї важлива.

“Довести, що жінки теж можуть і мають право керувати. І можуть перемогти в якомусь змаганні на рівні з чоловіками”, – сказала Рената Вільчинскайте.

“Такого готування, щоб якогось конкретного, то немає. Тренувань чи щось подібного. Десь ми їздимо своїм клубом ретро-автомобілями, десь нас запрошують. І, відповідно, таке є. Трохи в гори їздимо. Дороги в нас, знаєте які: десь можна газанути, десь можна не зупинитись”, – сказав Генадій Козаренко.

Категорії
Місто
Новини
Loading...