На Франківщині трьом родинам незаконно виплатили 750 тисяч на ліквідацію наслідків повені

За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно експерта з технічного нагляду за фактами зловживання повноваженнями...

За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно експерта з технічного нагляду за фактами зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що завдало істотної шкоди, та підробки офіційних документів.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури, передає “МІСТО”.

Обвинувачений здійснював обстеження господарств, які постраждали під час повені 2020 року та неправомірно відніс 3 домогосподарства до першої категорії руйнування (непридатні до проживання та підлягають знесенню).

Внаслідок неправомірних дій експерта особам, які не мали на це права, було виплачено матеріальну грошову допомогу в сумі 300 тис. грн. У подальшому встановлено, що житло не є аварійним, будинки не зруйновані, а потребують капітального ремонту та повинні були бути віднесеними до третьої категорії руйнування, яка передбачає виплату 50 тис. грн.

Таким чином, унаслідок неправомірних дій обвинуваченого із бюджету зайво виплачено грошові кошти в сумі 750 тис. грн. Встановлюється причетність інших осіб до незаконної оборудки. Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 (Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...