Чоловік, який змушував жебракувати хлопця з інвалідністю, отримав рік іспитового терміну

Нещодавно, 1 липня, у Франківську засудили чоловіка, який примушував жебракувати хлопця з інвалідністю. Як йдеться у матеріалах справи, обвинувачений у 2020 році в Івано-Франківську зустрів потерпілого, який...

Нещодавно, 1 липня, у Франківську засудили чоловіка, який примушував жебракувати хлопця з інвалідністю.

Як йдеться у матеріалах справи, обвинувачений у 2020 році в Івано-Франківську зустрів потерпілого, який страждає психічним захворюванням.

Підсудний використав вразливий стан потерпілого, завербував його, примушував жебракувати.

Потерпілий заробляв від 300 до 500 грн в день, більшу частину яких привласнював та використовував на власні потреби обвинувачений, незначну частину грошей спрямовував на утримання потерпілого.

16 вересня 2020 року на вулиці Дністровській при спробі забрати зароблені у потерпілого гроші обвинуваченого затримала поліція.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Пояснив, що шкодував потерпілого, знав, що в нього немає родичів, надавав йому прихисток, а кошти, ним зароблені, витрачав на спільні потреби. Усвідомлює, що його дії є неправомірними, на цей час шкодує про вчинене, щиро розкаюється. Він запевнив суд, що такого більше не повториться, просив суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – рік іспитового терміну. На користь потерпілого стягнули  10 000 гривень.

Читайте також: Свято Івана Купала: традиції та повір’я

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...