Ювенальні поліцейські нагадують про правила безпеки під час відпочинку на водоймах. ФОТО

У літню пору увага працівників ювенальної превенції Івано-Франківщини значною мірою прикута до берегів річок, ставів та озер краю. Правоохоронці щоденно проводять профілактичну роботу з...

У літню пору увага працівників ювенальної превенції Івано-Франківщини значною мірою прикута до берегів річок, ставів та озер краю.

Правоохоронці щоденно проводять профілактичну роботу з відпочивальниками, передусім з підлітками, малюками та їх батьками, щоб не допустити надзвичайних подій за участю дітей на воді.

Найчастіше, як виявляється, причинами загибелі дітей у водоймах є відсутність належного контролю батьків та перебування дітей без нагляду дорослих під час купання. Тому ювенальні поліцейські передусім акцентують батькам, що малолітні діти не можуть самостійно оцінити небезпеку, а відтак ніколи не варто залишати їх наодинці поблизу водойм.

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

Не слід дозволяти підліткам самостійно відвідувати ставки та річки.

Також працівники ювенальної превенції наголошують, що ані дітям, ані дорослим не можна купатися, а тим більше пірнати у необлаштованих та незнайомих місцях.

Особливо обережними треба бути під час відпочинку на гірських річках зі стрімкою течією. Правоохоронці наполягають відмовитися від ігор у воді, пов’язаних з обмеженням руху ніг та рук, уникати переохолодження у воді та тривалого перебування на берегах водойм під палючим сонцем.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та водойма

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та водойма

Читайте також: На Прикарпатті кіберполіція викрила інтернет-шахрая

Категорії
Місто
Новини
Loading...