У Калуші міська поліклініка переходить на електронні листки непрацездатності

Від п’ятниці, 16 липня, в міському центрі первинної медико-санітарної допомоги починають проваджувати електронні листки непрацездатності. Про це повідомив заступник гендиректора центру Тарас Бандура: Ми повністю...

Від п’ятниці, 16 липня, в міському центрі первинної медико-санітарної допомоги починають проваджувати електронні листки непрацездатності.

Про це повідомив заступник гендиректора центру Тарас Бандура:

Ми повністю переходимо на видачу електронних листків непрацездатності, щоб уникнути скарг на відсутність друкованих бланків. Рекомендую і Калуській ЦРЛ та міській лікарні перейти на електронні листки непрацездатності, щоб була можливість госпіталізації пацієнтів.

Виписаний електронний листок не може бути продовжений у паперовому вигляді, акцентував Тарас Бандура, інформують “Вікна”.

Ті лікарняні, які були відкриті в паперовому вигляді, будуть продовжені також на паперових бланках, запевнив посадовець.

Раніше йшлося, що повний перехід усіх медичних закладів країни на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність відбудеться з 1 вересня 2021 року.

До 31 серпня працюватиме перехідна модель впровадження е-лікарняних, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Пацієнтам більше не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці уникнуть паперової тяганини з Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування у процесі оформлення своєму працівнику виплат за лікарняний, акцентує міністр.

Читайте також: Дорожники почали ремонт автошляху “Богородчани – Гута”

Категорії
Життя
Новини
Loading...