За 3 тисячі грн кредиту калушанці нарахували 72 тисячі грн боргу

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено рішення Калуського міськрайонного суду від 15 липня у цивільній справі про стягнення заборгованості за кредитним договором. Як...

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено рішення Калуського міськрайонного суду від 15 липня у цивільній справі про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Як випливає з документу, позов до суду подало ТзОВ «Прості займи» (компанія зареєстрована у Запоріжжі), інформують “Вікна”.Так, 20 травня 2018 року між ТзОВ «Прості займи»» та позичальницею було  укладено договір про надання фінансових послуг на суму 3000 гривень строком на 16 календарних днів, зі сплатою процентів за користування кредитом у розмірі 60 гривень за кожен день користування (2% на день або 730% річних).

 Кредит було оформлено в режимі онлайн, шляхом заповнення в електронній формі заяви-анкети на сайті фінансової компанії. Таким чином, відповідачка взяла на себе зобов’язання повернути 3000 гривень кредиту та сплатити 960 гривень відсотків до 4 червня 2018 року. Проте позичальниця кредит не повернула, тож, фінансова компанія нарахувала їй заборгованість понад 72 тис. гривень (станом на 5 травня поточного року), левова частка якої — майже 64 тис. гривень — заборгованість за відсотками. Решту — тіло кредиту, пеня та інфляційні нарахування).Утім, суд задовольнив позовні вимоги лише частково: у рішенні йдеться про стягнення з позичальниці близько 5,3 тис. гривень. Суд дійшов висновку, що після закінчення строку кредитування у позикодавця відсутні правові підстави нараховувати передбачені договором проценти. Тому заявлена ТзОВ «Прості займи» вимога щодо стягнення заборгованості по відсотках за користування позикою за період з 5 червня 2018 року по 5 травня 2021 року (тобто майже за три роки) є безпідставною.

Крім того, відповідачка має сплатити майже 2300 гривень судових витрат.

Це рішення суду поки що не вступило у законну силу: учасники справи можуть оскаржити його в апеляційному порядку.

Читайте також: П’ятирічний хлопчик проковтнув сім магнітів – їх видалили хірурги

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...