На ринках Калущини, Рожнятівщини та Долинщини використовують несертифіковані ваги

Калуська лабораторія калібрування та повірки засобів вимірювальної техніки ДП “Івано-Франківськстандартметрологія” повідомляє – на даний час на ринках Калуського, Рожнятівського та Долинського районів використовують несертифіковані...

Калуська лабораторія калібрування та повірки засобів вимірювальної техніки ДП “Івано-Франківськстандартметрологія” повідомляє – на даний час на ринках Калуського, Рожнятівського та Долинського районів використовують несертифіковані торгові ваги та електронні платформові ваги китайського виробництва.

Дані ваги не мають: маркування компанії-виробника, зокрема, із зазначенням заводського номера, експлуатаційної документації, сертифіката електробезпеки, декларації про оцінку відповідності, інформує “Івано-Франківськстандартметрологія”.

Ваги не відповідають технічним вимогам, які встановлені Технічним регламентом неавтоматичних  зважувальних приладів та ДСТУ EN 45501. Дійсна похибка  ваг в 10-20 разів перевищує границі допустимої похибки, а матеріали, з яких виготовлено зважувальний прилад – токсичні та небезпечні. Ваги не мають захисту від несанкціонованого доступу до органів регулювання ваг, що дозволяє їх налаштовувати на обман.

Виходячи з вищенаведеного рекомендують:

 Споживачам бути уважними, здійснюючи покупки та уникати зважування товару на неякісних вагах;

Підприємцям та юридичним особам, що здійснюють торгівлю зазначеними вагами, дотримуватися Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність” та відмовитись від використання недоброякісних та не повірених ваг.

Читайте також: За 3 тисячі грн кредиту калушанці нарахували 72 тисячі грн боргу

Категорії
Життя
Новини
Loading...