Для туристів у Яремчі проведуть костюмований гуцульський карнавал

Міський голова Андрій Мироняк пригощатиме грибною юшкою, звареною за традиційним сімейним рецептом, пише Захід.нет День міста Яремче святкуватимуть два дні поспіль – 24 та...

Міський голова Андрій Мироняк пригощатиме грибною юшкою, звареною за традиційним сімейним рецептом, пише Захід.нет

День міста Яремче святкуватимуть два дні поспіль – 24 та 25 липня. Першого дня почне працювати містечко майстрів, де відбуватимуться різноманітні майстер-класи. Наступного дня на місцевих мешканців та гостей міста чекатиме гуцульський карнавал, учасники якого пройдуть центральною вулицею міста. Рух транспорту по ній на цей час перекриють.

Після річної перерви через пандемію коронавірусу у Яремчі знову святкуватимуть день міста.

У суботу, 24 липня, біля будинку культури розпочне свою роботу містечко майстрів, де гості святкування зможуть ближче познайомитися з гуцульською культурою.

«Можна буде зліпити сирного коника, зіграти на гуцульських трембітах або дримбі, одягнутися в гуцульський стрій. Будуть майстер-класи з ліжникарства і гончарства. Містечко майстрів працюватиме у суботу і неділю», – розповів ZAXID.NET керівник відділу туризму та інвестиційної політики Яремчанської міськради Петро Бабчук.

У неділю, 25 липня, в межах святкування відбудеться другий відкритий гуцульський карнавал. Його учасники йтимуть центральною вулицею міста. Для цього навіть обмежать рух автотранспорту.

За словами Петра Бабчука, карнавал започаткували у 2019 році. Особливістю дійства є платформи, в оформленні яких можуть брати участь різні колективи, установи чи сусідні територіальні громади.

«Основна вимога, якщо ви хочете взяти участь у гуцульському карнавалі, це те, що в учасників мають бути елементи гуцульського одягу або вишиванки. На вибір колективів це може бути, платформа, піша хода, можуть їхати на велосипедах або на возах. Це вже креатив, як хто до цього підійде», – пояснює Петро Бабчук.

Голосування за найкращу платформу відбудеться після огляду на центральній площі міста. Після цього міський голова Яремче Андрій Мироняк пригощатиме всіх охочих грибною юшкою, звареною за традиційним сімейним рецептом.

Впродовж суботи та неділі у вечірній час гостей святкування розважатимуть учасники етно-концерту. Серед них гурти Рокаш, Калуш, Цвіт кульбаби, Анця та виконавці Іван Наві і Ярослав Крайній.


Читайте також: За добу в Івано-Франківську народилось 7 немовлят

Категорії
Життя
Новини
Loading...