Незаконне звільнення Марцінківим підлеглого обійдеться бюджету громади у понад 100 тисяч гривень – рішення суду

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прикарпатця до Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в особі міського голови.Суд прийняв рішення стягнути 110 700 грн на...

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов прикарпатця до Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в особі міського голови.Суд прийняв рішення стягнути 110 700 грн на користь позивача, як середній заробіток за час затримки майже на 15 місяців у поновленні його на роботі за судовим рішенням.«Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради не виконав постанови Львівського апеляційного адміністративного суду від 4 жовтня 2017 та не поновив позивача на посаді. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом, в тому числі матеріальну відповідальність перед незаконно звільненим працівником», – йдеться у висновках судового рішення.Як з’ясувала “Галка”, даний судовий спір тягнеться від 2016 року. Тоді мер Руслан Марцінків своїм розпорядженням звільнив заступника керівника Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради. Підставою стало ніби то ліквідація Департаменту і подальше створення Департаменту містобудування та архітектури, який фактично виконував ті самі функції. Тоді більшість працівників залишилися в новій установі, а от позивача звільнили. Суд дійшов висновку, що  відбулася не ліквідація Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, а реорганізація.

Після прийняття рішення про припинення Департаменту містобудування та архітектури  у відповідача були наявні посади, які позивач міг обіймати в силу своєї кваліфікації, але відповідачами не було запропоновано жодної з вакантних посад. Чоловік оскражив своє звільнення з вимогою оплатити вимушений прогул. Суд задовольнив цей позов, але в мерії його не виконали, тож екс-чиновник повторно звернувся до суду і вдруге виграв спір.Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Читайте також: У Франківську підняли Олімпійський прапор. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...