В авіакатастрофі на Коломийщині загинули Ігор Табанюк і троє іноземців. ФОТО/ВІДЕО

У авіакатастрофі під Коломиєю загинув професійний льотчик, інструктор та співвласник аеродрому малої авіації у Коломиї Ігор Табанюк. Також загинули троє іноземців, які перебували в літаку....

У авіакатастрофі під Коломиєю загинув професійний льотчик, інструктор та співвласник аеродрому малої авіації у Коломиї Ігор Табанюк. Також загинули троє іноземців, які перебували в літаку.

Як стало відомо КУРСу вони розбилися на літаку Advantic WT10. Літак розрахований на пілота і трьох пасажирів.Нагадаємо, аварія сталася на Коломийщині у селі Шепарівці навпроти колиби ” У Василя”.

Наразі на місці інциденту працюють слідчо-оперативна група обласної поліції, експерти-криміналісти та інші екстрені служби, які встановлюють всі обставини аварії. За результатами першочергових слідчих дій буде прийняте рішення про правову кваліфікацію події.

Ігор Табанюк – професійний льотчик, голова громадської організації “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації”, яка займається розвитком коломийського летовища малої авіації. Ігор Табанюк 40 років тому здійснив свій перший політ та розвивав малу авіацію в Коломиї.

Ігор Табанюк — син військового пілота, народився в Узбекистані, закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училищі.

Після закінчення училища за розподілом потрапив у Чортків, звідти у Мукачеве і тоді у Коломию. У Коломиї  пробув чотири роки, далі потрапив в Угорщину, згодом у Азербайджан.

У 1992-му році повернувся у Коломию, де почав службу і залишився жити.

У 2010-му році Ігор Табанюк почав працювати над створенням аеродрому у Коломиї – заснував ГО “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації” та авіаклуб “Авіаколо”.

У 2013 році у авіакатастрофі загинув молодший син Ігоря Табанюка – полетів замість батька на перевірку літака. У інтерв’ю ЗМІ Ігор Табанюк тоді говорив “Син забрав мою смерть”.

Читайте також: За добу на Прикарпатті від коронавірусу вакцинували 2535 людей

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...