На Франківщині скажена лисиця покусала людину

У Більшівцях на приватному подвір’ї скажена лисиця вкусила людину. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області. Захворювання виявлено за результатами лабораторного...
У Більшівцях на приватному подвір’ї скажена лисиця вкусила людину.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії.

З метою координації дій з ліквідації захворювання 23.07.2021 року при Галицький міській раді проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено смт. Більшівці неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження.

Спеціалістами служби ветеринарної медицини на території неблагополучного пункту проводиться подвірний обхід, клінічний огляд всіх сприйнятливих тварин з метою виявлення хворих та/або підозрілих у захворюванні тварин, а також проводять профілактичну вакцинацію всіх сприйнятливих тварин.

Крім того вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

До уваги власників домашніх тварин:

– для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу;

– у випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...