У літньому конкурсі ґрантів Urban Space 100 перемогли два фестивалі

За підсумками літньої хвилі ґрантів Urban Space 100 в Івано-Франківську проведуть два мистецькі фестивалі. Фестиваль графіті “Алярм Івано-Франківськ 2021” і “Міжнародний кінофестиваль короткого метру...

За підсумками літньої хвилі ґрантів Urban Space 100 в Івано-Франківську проведуть два мистецькі фестивалі. Фестиваль графіті “Алярм Івано-Франківськ 2021” і “Міжнародний кінофестиваль короткого метру 4:3” стали переможцями нового сезону конкурсу. Про це Суспільному розповіла менеджерка ґрантової програми Аліна Корнутій.

Фестиваль графіті “Алярм Івано-Франківськ 2021” розпочнеться 21 серпня в Івано-Франківську. На нього з’їдуться до 30 художників з різних областей України, розповідає ініціатор проєкту Віталій Грех.

“Це буде майданчик для діалогу художників і міських просторів. Вони перетворюватимуть пішохідний міст Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу у мистецький об’єкт”, – каже Віталій Грех.

Ще один захід, який профінансують у межах програми, – “Міжнародний кінофестиваль короткого метру 4:3”. Він триватиме з 23 до 26 вересня. Як розповідає його співорганізатор Олександр Гойсан, в Івано-Франківську така подія відбудеться вперше.

“Є величезна кількість кінофестивалів загалом у світі та й в Україні. Але я не зустрічав таких, які були б розраховані лише на фільми у форматі 4:3. Роботи на конкурс приймаємо до 15 серпня. Ми вже отримали понад 1000 фільмів зі ста країн світу. Наразі займаємося відсіюванням стрічок, які не відповідають формату 4:3. Перший показ фільмів-переможців плануємо провести у Палаці Потоцьких”, – каже Олександр Гойсан.У літньому конкурсі ґрантів Urban Space 100 перемогли два фестиваліfacebook/urbanspace100

Загалом на проєкти переможців літнього сезону організатори спрямують 175 970 грн

Також у межах ґрантової підтримки Urban Space 100 профінансує освітній проєкт для учнівської молоді STEMCamp School, велоподію “III Франківська сотка Franko 100”, яка збере 220 спортсменів-велосипедистів зі всієї України, та “Stanislav кличе”. Останній проєкт передбачає, що в Івано-Франківську гостей міста зустрічатимуть на залізничному вокзалі театралізованим дійством.

Загалом на проєкти переможців літнього сезону організатори спрямують 175 970 грн, каже менеджерка ґрантової програми Аліна Корнутій.

“Особливість цього літнього сезону ґрантів полягає у тому, що було багато культурних проєктів, подалося кілька фестивалів, що є незвичним. Зазвичай на ґрантовий конкурс подають один або два фестивалі. Цьогоріч їх було, як мінімум, три. Це свідчить про те, що наша громада спрагла до подій, до фестивалів. Загалом отримали дев’ять заявок, з яких обрали п’ятьох переможців”, — каже Аліна Корнутій

Читайте також:  У Франківську покажуть документальний фільм “Зарваниця”

Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...