У франківській громаді кожен третій вчитель відмовився від вакцинації проти COVID-19

У франківській громаді кожен третій вчитель відмовився від вакцинації від COVID-19, у дошкільних закладах відмов ще більше.  Про це 10 серпня повідомила начальниця управління...

У франківській громаді кожен третій вчитель відмовився від вакцинації від COVID-19, у дошкільних закладах відмов ще більше. 

Про це 10 серпня повідомила начальниця управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко, пише “Галка”.

Із трьох тисяч вчителів Івано-Франківська і довколишніх сіл, дві дози вакцини від COVID-19 отримали 47%. За даними Бойко 31% освітян взагалі відмовилися від щеплення, 21% педагогів вагаються, чи будуть його робити.

 У дитсадках міста відмовилися від щеплення 48% працівників. Наразі вакцинувалися лише 14% вихователів, цей процес триває.

Директор департамену освіти Ігор Максимчук наголосив, що у деяких селах Франківської ОТГ навіть медичні працівники агітують освітян не вакцинуватися.

Він нагадав, що у випадку потрапляння регіону у помаранчеву чи червону зону, ті освітні заклади, де щеплено менше 80% працівників, працюватимуть дистанційно. Тому закликав педагогів вакцинуватися.

Загалом в місті дві дози вакцин отримали 8 тисяч франківців, 16 тисяч – першу дозу. Частіше вакцинуються жінки – 56%. Найбільше вакцинованих молодих осіб 20-39 років. Далі йдуть люди, віком 40-49 років. Тішить, каже Марія Бойко, що досить активними є франківці, віком 70-80 років, це близько 10% щеплених.

Нагадаємо, що в Україні вже повністю імунізовані понад 56 тисяч людей.

Категорії
Життя
Новини
Loading...