Калуській молоді ніде займатися скейтбордигом у рідному місті

Для них скейтбординг це не просто спорт. Це нові знайомства, приємні емоції і врешті стиль життя. Проте невдовзі калуська молодь не матиме можливості займатися...

Для них скейтбординг це не просто спорт. Це нові знайомства, приємні емоції і врешті стиль життя. Проте невдовзі калуська молодь не матиме можливості займатися улюбленим спортом, адже відповідного місця вже, на жаль, не буде. Наразі біля пам’ятника Т. Шевченку знімають плити і облаштовують територію бруківкою, що унеможливлює заняття екстремальним спортом. А кататися у скейтпарку неможливо через несприятливі технічні умови.

    Калушанин Антон займається скейтбордингом два роки. Хлопець разом із своїми друзями засмучені тим, що вже не зможуть прийти і займатися як раніше. Каже, що із задоволенням катався б у скейтпарку, однак за його будівництво, на його думку, взялися непрофесіонали або просто люди, які несерйозно віднеслися до своєї справи. Тому змушений займатися  біля пам’ятника Шевченка, зізнається Антон.

“Коли заливали бетон, то додавали каміння. Згодом з’явилися тріщини і каміння повилітало. Саме з цих причин ми займаємося біля пам’ятника Т. Шевченку, адже тут набагато краще покриття, аніж у парку”

     Юнак розповідає, що у Калуші багато простору для занять футболом, баскетболом, атлетикою, гімнастикою, проте не скейтбордигом. Антон наголошує, що цей екстремальний вид спорту заслуговує у місті мати відповідні умови, тим паче, що цьогоріч його визнали олімпійським.

     За можливість займатися скейтбордингом калуська молодь боролася неодноразово. Однак все було безуспішно, адже надавали перевагу іншим проєктам, каже Антон.

     “Ми цим питанням займаємося вже не перший рік. Ми ходили того і позатого року реєстрували петиції, але вони нічого не вирішували”

     Скейтбордист із 4 річним досвідом Ілля додав, що у інших містах України будують по декілька скейтпарків. У Калуші — жодного, навіть ніхто розмов про це не веде.

      “В Калуші ігнорують цю проблему. Мовляв катайтеся де вам заманеться, а кататися немає де” — каже Ілля.

      Калушанин Олександр підкреслив, що скейтбординг для нього це стиль життя, нові знайомства і те, що приносить задоволення та дозволяє віднайти себе у ранньому віці. Його товариш Ярослав засмучується через те, що от тільки розпочав займатися і вже прийдеться закинути скейтбординг.

     “Для мене як новачка, який почав займатися менше місяця образливо, що більше не зможу чогось навчитися.  Хотілося розвиватися далі. Але це неможливо і дуже несправедливо”

 Калуська молодь звертається до міської влади з проханням дати можливість займатися скейтбордингом. І хоч більшість із них збирається виїхати із рідного міста, проте вони хочуть, щоб у Калуші було місце, де б майбутнє поколінням продовжувало займатися цим видом спорту

Читайте також: У Франківську за добу зафіксували майже 100 порушень закону

Категорії
Спорт
Новини
Loading...