На Прикарпатті у річки випустять понад 100 тисяч мальків форелі

З 30 серпня до 1 вересня 2021 року зарибнюватимуть гірські річки на території Івано-Франківської області. На Прикарпатті у річки Прут, Дністер та їх притоки...

З 30 серпня до 1 вересня 2021 року зарибнюватимуть гірські річки на території Івано-Франківської області.

На Прикарпатті у річки Прут, Дністер та їх притоки запланували випустити понад 145 тис. екз. струмкової форелі, пише ПІК з посиланням на Управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області.

“Рибопосадковий матеріал вирощено на Рибоводному форелевому заводі «Лопушно» за державні кошти”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Вселення цінного аборигенного виду – форелі струмкової – здійснюватиме Державна установа «Рибоводний форелевий завод «Лопушно»» (Чернівецька область) відповідно до розробленого Інститутом рибного господарства НААН України науково-біологічного обгрунтування.

Рибоводний форелевий завод «Лопушно» займається штучним розведенням лососевих видів риб. Рибзавод технологічно самодостатній, має маткове та ремонтне поголів’я форелі, проводить інкубацію ікри, вирощує мальків та здійснює їх вселення в загальнодержавні рибогосподарські водні об’єкти. За період з 2011 по 2020 роки заводом до водойм України випущено 1,6 млн екз. дунайського лосося, струмкової та райдужної форелі.

Читайте також: Дах, авто, суха трава: на Прикарпатті – 4 пожежі за добу

Категорії
Життя
Новини
Loading...