На Косівщині відновлюють знану на увесь світ кутську кераміку

Незвичайна колористика та орнамент. Саме цим вабить людей кутська кераміка. Колись її знали у цілому світі, а тепер – незаслужено забута. Вже десять років...
Незвичайна колористика та орнамент. Саме цим вабить людей кутська кераміка. Колись її знали у цілому світі, а тепер – незаслужено забута.

Вже десять років поспіль у Кутській дитячій школі навчають дітлахів декоративно-прикладному мистецтву. Пріоритетом є відновлення славнозвісної кутської кераміки, наголошує директорка школи Марія Михайлишин. 

“Вона не заслужено пішла в забуття. Насправді, це була славна кутська кераміка, її знали і закордоном –  і в США, і в Канаді, і в Австралії. Дуже багато її виробів вивезли до Польщі, Румунії та інших країн Європи”, – відзначає Михайлишин.

Підтримує відновлення кутської кераміки і місцева влада. Кажуть, пощастило, що досі є майстри, які люблять свою справу та передають її молоді. Інакше, б цей вид кераміки міг зникнути назавжди.

На відміну від косівської, кутській більш притаманні геометричні форми, а також значно інтенсивніше використовується жовтий колір.

Відео: ОТБ Галичина

Читайте також: За забрудення земель стічними водами підприємство заплатить 169 тис грн штрафу

Категорії
Життя
Новини
Loading...