Щоб відремонтувати 176 доріг на Прикарпатті треба понад шість мільярдів гривень

На нараді з головами територіальних громад, що відбулась сьогодні, 8 лютого, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації говорили про ремонт доріг в області. Роман Сілецький,...

На нараді з головами територіальних громад, що відбулась сьогодні, 8 лютого, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації говорили про ремонт доріг в області.

Роман Сілецький, в.о. директора ДП “Дороги Прикарпаття каже, що у 2022 році з державного бюджету передбачено 579 838 800 гривень з них 405 000 677 тисяч гривень – це капітальні видатки та 173 000 861 тисяча гривень – поточні видатки та експлуатаційне утримання доріг, передає “ГК“.

Проаналізувавши звіт щодо доріг, які потрібно відремонтувати,  а це 176 доріг, треба понад шість мільярдів гривень з тих всіх пропозицій, що надали. При підготовці переліку зголосились 46 громад взяти у співфінансування капітальні видатки, – говорить Сілецький.

Він каже, що в першу чергу увагу приділяли дорогам, які ведуть до населених пунктів з історичною та культурною привабливістю: Карпатський регіон, Городенківщина, всі паломницькі місця.

У 2021 році передали на Укравтодор 243 кілометри доріг, у цьому році теж приблизно 300 кілометрів.

Хочу казати, що погоджено додатково 242 кілометри,  а це три дороги: Болехів-Козаківка, Козаківка – Сукіль, Синичів – Вишків. Їх передадуть в Укравтодор цього місяця, – зазначає Сілецький.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...