За версією Яценюка країну грабують знахабнілі пенсіонери з величезними пенсіями, а не олігархи

Виплачувати працюючим пенсіонерам пенсії в розмірі 85%, але не менше прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб (зараз – 949 грн на місяць), пропонує уряд...

Виплачувати працюючим пенсіонерам пенсії в розмірі 85%, але не менше прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб (зараз – 949 грн на місяць), пропонує уряд України.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про пенсійне забезпечення» (№2212) Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду.

У пояснювальній записці, пропонується також зовсім не виплачувати призначені спеціальні пенсії працюючим народним депутатам, державним службовцям та прирівняним до них особам, суддям, прокурорам та іншим особам, які мають право на спецпенсії. Виняток робиться лише для держслужбовців в Міноборони, Збройних силах України та правоохоронних органах в особливий період.

Для обчислення пенсії пропонується застосовувати середню заробітну плату (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013 і 2014 роки.
Крім того Кабмін ініціює поетапне підвищення на 5 років (щороку на півроку) пільгового пенсійного віку для жінок і збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію, а також поетапне підвищення на 5 років страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років .
«Реалізація законопроекту сприятиме збалансуванню бюджету Пенсійного фонду України та ефективного та раціонального використання бюджетних коштів», – вказує уряд, не уточнюючи прогнозну суму економії.

Відповідно до законопроекту, у разі його прийняття зміни набудуть чинності з 1 березня 2015 року.
Крім того уряд пропонує внести відповідні правки про відмову від виплати пенсій працюючим пенсіонерам до Податкового та Митного кодексів.

 

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...