Партія крові: Експерти розказали, що буде з Росією без Путіна

Після   поганого – ще гірше.   Десятиденна паніка у зв’язку із загадковим зникненням змусила Росію задуматися: що з ними буде, якщо Путін так...

Після   поганого – ще гірше.

 

Десятиденна паніка у зв’язку із загадковим зникненням змусила Росію задуматися: що з ними буде, якщо Путін так і не повернеться? Політологи впевнені: із зникненням Путіна зникне сама Росія в її нинішньому вигляді. Варіанти розвитку подій показали журналісти «Цивільної оборони». Найбільш  оптимістичний розвиток подій – офіційним спадкоємцем стає Дмитро Медмедєв, і Росія перетворюється на європейську країну. Експерти впевнені, Медведєв не став би продовжувати колишню політику Кремля. В Україні настав би мир, а в самій Росії поступово почала б спадати антизахідна істерія. – Він змушений буде миритися із Заходом, бо інакше не врятувати російську економіку.

Він змушений буде припиняти війну, тому що Росія її вже не потягне, і, загалом, трапиться те саме, що трапилося після кончини Йосипа Віссаріоновича, – каже російський політолог Олександр Бєлковський. Але мир в Україні зовсім означає закінчення російських війн. Наївшись націоналізму,  народ буде знову вимагати крові. Принаймні, на перших порах. – Для того, щоб згладити негативну реакцію населення, я думаю, що переключаться на Кавказ. І починається третя чеченська війна. І все, що називалося ватою переорієнтують на північний Кавказ, на боротьбу з мусульманами, каже російський ісламський громадський діяч Гейдар Джемаль. Згідно з другим сценарієм –  біля  путінського трону розгорнеться боротьба за владу. Це послабить центральну владу. Республікам довелося б згадати про свою національну ідентичність. В результаті Росія втратила б значну частину території. А, можливо, і зовсім припинила своє існування як імперія. Але є ризик, що з відходом Путіна до влади прийдуть генерали, які вважають його занадто м’яким. Відомий російський політолог Андрій Піонтковський стверджує, що до влади рветься «партія крові». Деякі з силовиків найближчого оточення Путіна. Саме вони, на думку Піонтковського, і організували вбивство Бориса Нємцова. Мета – дискредитація президента і розв’язування війни на Кавказі і взяття материкової України. – Війна за Кавказ – це завжди війна за Кремль. Слідом за десятирічним проектом «Кадиров» буде закрито, і п’ятнадцятирічний проект «Путін».

Ця людина, послідовно, крок за кроком проклала дорогу до влади справжнім нацистам, стане їм більше не потрібна, говорить політолог Андрій Піонтковський. Російський громадський діяч Гейдар Джемаль стверджує – санкції вже доконали оточення Путіна. Схема – «вкрав у Росії – сховав на Заході» поламана. Змістити  диктатора і відновити надійну корупційну систему – мета номер один. – Мотив – санкції завдають удару по їх благополуччю, майбутньому, яке вони мислять в рамках західної системи, – говорити Джемаль. А найвірогідніший сценарій РФ без Путіна дуже прозаїчний. Все залишилося б приблизно так само. Корупція, тотальне злодійство, беззаконня і безпросвітність з тимчасовими спалахами патріотизму.

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...