Мобілізація “телефоном”: чи можуть викликати у військкомат без повістки

Працівники територіальних центрів комплектування не мають права повідомляти військовозобов’язаного про його мобілізацію телефоном. Спочатку вони повинні вручити повістку й відправити призовника на всі необхідні...

Працівники територіальних центрів комплектування не мають права повідомляти військовозобов’язаного про його мобілізацію телефоном.

Спочатку вони повинні вручити повістку й відправити призовника на всі необхідні процедури.

Про це повідомив керівник Дарницького ТЦК у Києві Руслан Тригуб, пише 24 канал.

Мобілізація телефоном – незаконна. Військовозобов’язаному громадянину мають вручити повістку, у якій він поставить підпис.

“Я викликаю його до ТЦК, він проходить всі процедури, медичний огляд, особисте вивчення, після цього оформлюються його документи. Лише потім я кажу: ви мобілізовані й вирушаєте в ту чи іншу команду”, – пояснив процедуру Руслан Тригуб.

Крім того, людину можуть попередити у ТЦК про необхідність взяти із собою особисті речі для перебування у військовій частині.

Людина бере з собою те, що вважає за потрібне. Ну що можна взяти військовозобов’язаному? Запасну білизну; поки він у військовій частині, йому треба засоби особистої гігієни”, – наголосив Тригуб.

Також він додав, що держава повинна забезпечити військового формою, взуттям, бронежилетом і каскою.

Категорії
Новини
Новини
Loading...