На Прикарпатті відбулися змагання лісорубів.ФОТО

Змагання відбуваються з метою популяризації професії вальника лісу, що вважається однією з найнебезпечніших у світі. На території Осмолодського держлісфонду відбулися змагання лісорубів. Взяли участь...

Змагання відбуваються з метою популяризації професії вальника лісу, що вважається однією з найнебезпечніших у світі.

На території Осмолодського держлісфонду відбулися змагання лісорубів. Взяли участь зварювальники 13-ти державних лісогосподарських підприємств Франківщини.

Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Традиційно звалювальники змагались у п’яти дисциплінах: валка лісу, монтаж ланцюга на бензопилі, розкряжування стовбура комбінованим різом і точне розкряжування, а також обрізання гілок.

5 3 scaled

“Особлива увага глядачів змагань лісорубів прикута до вправи зі звалювання дерева на точність. Перед конкурсом у землю забивають три кілки – двоє по боках, один між ними. Завдання майстра – спиляти дерево так, аби воно звалилося поміж двома забитими кілками і при цьому встромило у землю третій. Такий результат може показати не кожен, а тільки справжній фахівець з досвідом і майстер своєї справи”, – йдеться у повідомленні.

Найкращим у цьогорічних змаганнях «Лісоруб 2022» став вальник Осмолодського лісгоспу Василь Сенич, срібло для Гринявського лісгоспу виборов лісоруб Іван Бельмега, а бронзу для Коломийського лісгоспу здобув звалювальник Михайло Курилюк.

14

«У цей нелегкий для країни час, лісова галузь не припиняє свою роботу. Щорічні змагання лісорубів, хоч і мають дещо урочистий характер, але насамперед – це можливість перейняти досвід задля росту власної професійної майстерності. Адже лісоруб збирає врожай, який виростило не одне покоління лісівників. Від його фаховості залежить якість сировини та фінансова спроможність підприємства… Лісоруб працює у лісі, незважаючи на погодні умови, тим часом вдома його чекає сім’я, яка хоче бачити сина, батька і чоловіка живим і здоровим. Тому першочерговим завданням таких змагань є дотримання правил техніки безпеки та збереження життя людини», – сказав під час відкриття змагань Сергій Кокоць, начальник Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Особливістю цьогорічних змагань лісорубів Прикарпаття став його формат. Вправляння у фаховій майстерності організатори вирішили поєднати з навчанням та обміном досвідом. Гості змагань, представники команд з Львівщини та Сумщини, ділилися власними досвідом та знаннями.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...