Харчування в закладах освіти: що їстимуть діти в Івано-Франківську?

У вівторок, 27 вересня, відбулася оперативна нарада в міського голови Івано-Франківська. «Щоб мати сили та натхнення до навчання дошкільнята та школярики харчуються за чотиритижневим...

У вівторок, 27 вересня, відбулася оперативна нарада в міського голови Івано-Франківська.

«Щоб мати сили та натхнення до навчання дошкільнята та школярики харчуються за чотиритижневим сезонним меню. Різноманіття страв суттєво збільшилось, адже раніше меню було двотижневим», – розповіла під час наради директорка Департаменту освіти та науки Вікторії Дротянко.

Загалом харчування дітей відбувається наступним чином:

  • Заклади дошкільної освіти

Батьки оплачують харчування діток на 75%, частка доплати з бюджету – 25% від загальної вартості харчування.

Станом на вересень у садочках харчуються 9737 дітей, з них, 9517 – у закладах загального типу та 220 дітей в закладах компенсуючого типу (санаторних та спеціалізованих).

  • Заклади загальної середньої освіти

Є два способи організації харчування школярів:

  1. Спеціалізовані працівники самостійно готують та реалізовують страви у 3 закладах освіти
  2. Послугами кейтерингу користуються 53 заклади освіти

7176 школярів харчуються за кошти бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади. Вартість одного ситого дня в школі – 45 гривень (20грн. – сніданок і 25 грн. – обід)

«Увесь асортимент їдалень погоджений в Управлінні Держпродспоживслужби та затверджений керівниками закладів освіти. Стараємось створити дітям комфортні умови для навчання та пізнання світу», – додали в мерії.

Категорії
Місто
Новини
Loading...