Сторони вступили у жорсткий силовий конфлікт, щоб отримати перевагу під час переговорів – експерт

Політолог Віктор Небоженко розцінює вчорашні дії терористів та української армії у Донецьку, як зустрічний конфлікт. Таку думку він висловив у коментаріGazeta.ua. Експерт пояснив, що жорстке силове...

Політолог Віктор Небоженко розцінює вчорашні дії терористів та української армії у Донецьку, як зустрічний конфлікт.

Таку думку він висловив у коментаріGazeta.ua.

Експерт пояснив, що жорстке силове протистояння у донецькому аеропорту свідчить про бажання кожної зі сторін конфлікту отримати перевагу під час переговорного процесу.

“Самопроголошені сепаратистські республіки Луганська та Донецька хочуть, щоб на них звернули увагу. Прагнуть бути повноцінними суб’єктами переговорного процесу. Якби сепаратистам вдалося захопити Донецьк разом з аеропортом — це був би великий успіх”, – зазначив експерт.

“Водночас центральна влада боялася, що вибори не відбудуться. Проте до обіду 25 травня стало зрозуміло, що вибори відбулися. І тоді українські війська пішли в наступ. Фактично одна й інша сторона вступили у більш жорсткий конфлікт, щоб отримати перевагу під час переговорного процесу”, – сказав політолог.

“Сепаратисти чекали, коли вибори зірвуться і Росія підійде зі своїми військами. А центральна влада чекала, коли вона проведе вибори і зможе притиснути сепаратистів”, – пояснив Небоженко.

Політолог не виключив можливості переговорного процесу між сепаратистами та новою владою.

“Через посередників це можливо. Можуть зробити зустрічі у форматі Женева-2, Женева-3 , допоки напрацюють якісь рішення”, – припустив він.

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...