Україна повернула додому з російського полону 106 захисників

Усі врятовані Захисники захищали нашу землю на Бахмутському напрямку. Україна повертає з російського полону ще 106 своїх військовослужбовців. Про це у Telegram-каналі повідомив керівник...

Усі врятовані Захисники захищали нашу землю на Бахмутському напрямку.

Україна повертає з російського полону ще 106 своїх військовослужбовців.

Про це у Telegram-каналі повідомив керівник Офісу президента (ОП) України Андрій Єрмак. “Ми повертаємо додому 106 наших людей. Це воїни з Бахмутського напрямку – вісім офіцерів та 98 солдат і сержантів”, – розповів він деталі.

Керівник ОП додав, що вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб українського Сходу.

“Серед тих, кого повертаємо з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап”, – зазначив Єрмак.

Він наголосив, що всі українці будуть вдома. “Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети”, – підкреслив керівник ОП.

Водночас у Telegram-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими уточнюється, що 68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти.

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до Збройних сил України: з них, зокрема, 21 представник територіальної оборони. Також додому повернулися семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

“Щонайменше сім врятованих оборонців мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання”, – зауважується у повідомленні.

Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік.

Крім того, у Координаційному штабі повідомили, що також репатрійовано було три тіла: двох іноземців та українки.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...