Щоб малеча забавлялася з комфортом: у “Дударику” приємні зміни

Ремонт, який планували давно, триває на території дошкільного закладу «Дударик», що в мікрорайоні БАМ. Покращення дорожнього покриття батьки та педколектив садочка чекали багато років....

Ремонт, який планували давно, триває на території дошкільного закладу «Дударик», що в мікрорайоні БАМ. Покращення дорожнього покриття батьки та педколектив садочка чекали багато років.

Директорка закладу дошкільної освіти Надія Марковська розповідає, доріжки, якими малюки приходили та йшли з садочка стали не лише непридатними, але й певною мірою небезпечними.

«У нас тут, коли випадають дощі, стоїть вода. І нам тоді було важко приймати дітей, гратись з ними. Тому, в першу чергу, нам хотілось, щоби не стояла вода на території. Нашому дошкільному закладу вже понад 30 років, доріжки вже теж дуже старі і не є безпечними для дітей. Тому саме облаштування тротуарів ми вирішили зробити важливим моментом в ремонтних роботах, які здійснюються на території закладу», – розповідає директорка ЗДО №23 Надія Марковська.

Депутати міської ради цього округу Мар’ян Вагилевич та Сергій Абрам’як розповідають, за роки свого депутатства завжди допомагали цьому закладу. Він один з найбільших у мікрорайоні, а тому відповідно і потреб було завжди багато. 

«Це було в планах. Зверталися і батьки, і керівництво. Зараз ще звертаються батьки, щоби доставити додаткові меблі. Цей дитячий садочок є центральним в мікрорайоні БАМ. Його відвідують багато дітей. Бачите, що тут вже зроблений фасад, колись НЕФКО запропонували, щоби зробити утеплення, вікна поміняли. Також почалися вже зміни у мікрорайоні БАМ. Такі об’єкти як школа, садок, церква, ми стараємося, щоби вони були окрасою мікрорайону», – розповідає депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Абрам’як.

Натепер у садочку роблять один бік всієї території. По закінченню ремонту вже наступного року візьмуться за решту робіт.

 «Вже більше 13-ти років ми допомагаємо цьому садочку. До мене зверталися батьки, керівництво закладу, щоби діти могли гратися на вулиці і безпечно проводити час. На цей рік ми запланували зробити понад 400 метрів облаштувати доріжок. На наступний рік ми запланували весь заклад, територію закладу», – каже депутат Івано-Франківської міської ради цього округу Мар’ян Вагилевич.

Окрім гарної та безпечної бруківки робітники облаштовують і водовідведення. За словами заступника директора Департаменту благоустрою Андрія Гаврилківа, проблему підтоплення території буде вирішено.   

«Площа орієнтовно 400 квадратних метрів бруківки і 250 метрів бордюра. Роботи плануємо завершити до нового навчального року. На початку серпня буде кінець робіт. Доріжки тут будуть безпечні, бо ми передбачили водовідведення, бо його не було. Тому ми зобов’язали підрядника, щоби встановити і не було калюж, щоб не затримувалась вода. А щоби все звідси сходило. Покриття якісне, бруківка якісна, дітки будуть безпечно гуляти і бавитися», – зазначив заступник директора директора Департаменту благоустрою Андрій Гаврилків.

У «Дударику» виховується понад 2 сотні діток молодшого та дошкільного віку. Офіційно у списках садка зареєстровано понад 300 малюків. Дошкільний заклад є одним з найбільших у місті, а тому ремонт тут був необхідний. Окрім того, за словами міського голови Руслана Марцінківа, у мікрорайоні та неподалік з’явилися нові садочки, які суттєво розвантажили черги.

«Це один з найбільших садочків міста Франківська. Він обслуговує достатньо великий район. За той період часу багато чого зробили. Тут буквально через дорогу відкрився новий дошкільний заклад «Джерельце», а раніше «Котигорошко» у Крихівцях у співпраці з забудовниками нашого міста. Тому трошки воно розгрузилося. Та особливо в літній період часу діток дуже багато на майданчиках. Це садок потрапив в програму НЕФКО. Тут зроблено повністю утеплення. Замінено повністю вікна, і система опалення дозволяє економити кошти. Ми враховуємо цю економію і тому маємо можливість робити благоустрій цієї території», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...