Пожежа нафтопроводу на Прикарпатті: що відомо на сьогодні

30 вересня близько о 17:00 стався порив нафтопроводу поблизу села Стрибма. Внаслідок цього розлились нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 квадратних метрів. Пізніше трапилась...

30 вересня близько о 17:00 стався порив нафтопроводу поблизу села Стрибма.

Внаслідок цього розлились нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 квадратних метрів. Пізніше трапилась пожежа й вогонь перекинувся на приватний будинок.

Про це пише Ратуша.

Внаслідок пожежі на нафтопроводі травмувалися дев’ятеро людей. Двоє дітей — у критичному стані з численними опіками тіла перебувають в обласній дитячій клінічній лікарні.

Також двох дорослих транспортували в обласну клінічну лікарню.

Один пацієнт залишається на лікуванні у Надвірнянській центральній районній лікарні. Ще чотирьом людям надали необхідну медичну допомогу на місці.

Пробу води з річки Стримба в однойменному селі фахівці дослідили у лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР.

Встановлено, що концентрація нафтопродуктів у пробі води дорівнює 7,7 мг/дм³, що у 25,7 раза вище від гігієнічних нормативів якості водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових потреб населення та у 154 рази перевищує гранично прийнятні концентрації для води рибогосподарських водойм.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...