Україна зіграла внічию з Італією та не пройшла напряму на Євро-2024

Як пройшов вирішальний матч кваліфікації. Збірна України провела свій останній матч у відборі на Євро-2024. У німецькому Леверкузені “синьо-жовті” поділили очки з Італією —...
Ukraine's Mykhaylo Mudryk is challenged by Italy's Giovanni Di Lorenzo, right, during the Euro 2024 group C qualifying soccer match between Ukraine and Italy at the BayArena in Leverkusen, Germany, Monday, Nov. 20, 2023. (AP Photo/Martin Meissner)

Як пройшов вирішальний матч кваліфікації.

Збірна України провела свій останній матч у відборі на Євро-2024. У німецькому Леверкузені “синьо-жовті” поділили очки з Італією — 0:0.

Підопічних Сергія Реброва в номінально домашньому матчі влаштовувала лише перемога над італійцями. Досі в історії очних протистоянь українці ніколи не обігрували цього суперника: сім поразок та дві нічиї.

Італійці ж підходили до зустрічі після розгромної перемоги над Північною Македонією (5:2). Обігравши українців у вересні, “скуадра” мала перевагу за особистими зустрічами і могла задовільнитися нічиєю.

Як пройшов матч?

  • Українці розпочинали матч на контратаках. Віктор Циганков на п’ятій хвилині небезпечно пробивав з дальньої відстані — на місці був воротар.
  • Італія гостро відповіла лише за дві хвилини. Забивати міг Федеріко К’єза, але його удар з лінії воротарської зони не вийшов — м’яч пройшов над воротами.
  • Ще до екватору тайму команди обмінялися моментами Георгія Судакова і Джакомо Распадорі. Автор дублю у вересневому матчі, Давіде Фраттезі небезпечно вибігав на ворота Анатолія Трубіна, але голкіпер України відвів загрозу.
Збірна

Момент Фраттезі в першому таймі. Фото: AP Photos

  • Після години ігрового час рахунок міг відкривати Михайло Мудрик. Після вкидання з-за бокової м’яч дістався вінгера “Челсі” на дальній стійці, але “десятка” збірної з гострої позиції поцілив у Джанлуїджі Доннарумму.
  • Мудрик мав ще одну нагоду за 20 хвилин до закінчення основного часу. Михайло виходив на ударну позицію на підступах до штрафного, але виконав невдалий удар повз ворота.
  • Заключні хвилини матчу Україна провела з двома нападниками: на вістрі до Артема Довбика доєднався Данило Сікан. Утім, на табло зберігся “сухий” підсумковий результат — 0:0.
  • У компенсований час “синьо-жовті” претендували на пенальті після ймовірного збиття Мудрика в штрафному майданчику. Суддя порушення правил не зафіксував — епізод на VAR не переглядався.

Кваліфікація Євро-2024. 10-й тур

Україна — Італія 0:0

За рівного числа очок з італійцями збірна Україна завершила відбір на третій сходинці. Англія в паралельному матчі поділила очки з Північною Македонією (1:1).

Група С. Підсумкова турнірна таблиця

  1. Англія — 20 очок (8 матчів), 22:4
  2. Італія — 14 (8), 16:9
  3. Україна — 14 (8), 11:8
  4. Північна Македонія — 8 (8), 10:20
  5. Мальта — 0 (8), 2:20

Як Україна може кваліфікуватися на Євро-2024?

  • Збірна гарантувала собі місце у відбірковому плей-оф, пройшовши до вирішальної фази кваліфікації за рейтингом Ліги націй.
  • Матчі плей-оф відбудуться в березні 2024 року. Майбутніх суперників Україна отримає після жеребкування у четвер, 23 листопада.
  • У плей-оф Україна мусить вигравати два матчі поспіль: півфінал і фінал свого мінітурніру з чотирьох збірних.
Категорії
Спорт
Новини
Loading...