В Івано-Франківській громаді триває видалення та обрізка зелених насаджень

В Івано-Франківській громаді проведуть видалення та обрізку зелених насаджень, зокрема на територіях загального користування: парках, скверах, дорогах та прибудинкових територіях. До слова, виконуватимуть ці...

В Івано-Франківській громаді проведуть видалення та обрізку зелених насаджень, зокрема на територіях загального користування: парках, скверах, дорогах та прибудинкових територіях.

До слова, виконуватимуть ці роботи за кошти міського бюджету.

Про це під час брифінгу 25 березня розповів Михайло Смушак, заступник міського голови.

“Насправді видалити дерево – не є простим процесом. Я б навіть сказав – досить складною і триває довго. Навіть я, пересічний мешканець, чи будь-хто інший, коли бачить, що десь потрібно видалити дерево – не можна просто зателефонувати до міського голови, бо часто люди так роблять.

У цьому випадку потрібне письмове звернення і чіткий заявник, який вкаже своє прізвище та ім’я, адресу, а також номер мобільного телефону. Такі заяви приймають у будь-якому ЦНАПі”, – пояснює заступник міського голови.

Михайло Смушак наголошує, що видалення дерев відбувається згідно з вимогами нормативно-правових актів, починаючи від закону України про благоустрій населених пунктів, постанови Кабміну про порядок видалення дерев, кущів, газонів та квітників, а також затвердження правил утримування зелених насаджень.

“Є й відповідні рішення нашого виконавчого комітету, сесій міської ради. Знову ж таки, нюанс, що дерева для того, щоб підлягати видаленню, попередньо мають бути обстежені. Ну й повинне бути це звернення у ЦНАП. Це дуже важливо”, – додає посадовець.

Категорії
Місто
Новини
Loading...