Росія погрожує Facebook, Google і Twitter санкціями

Вимагають надати дані про активних блогерів.  Глава Роскомнадзора Олександр Жаров попросив компанії Facebook, Google і Twitter виконувати вимоги російського законодавства. Жаров нагадав, що якщо...

Вимагають надати дані про активних блогерів.

 Глава Роскомнадзора Олександр Жаров попросив компанії Facebook, Google і Twitter виконувати вимоги російського законодавства. Жаров нагадав, що якщо компанії продовжать “протиправні дії” в Росії, то закон дозволяє накласти на компанію за це санкції.

Мова йде про штрафи та блокування сторінки з “протиправною інформацією”. Про свої претензії до соцмереж Жаров повідомив в листах, направлених 18 травня директору Facebook по взаємовідносинах з органами держвлади в Північній, Східній Європі та Росії Томасу Крістенсену, директору Twitter по публічній політиці в Європі, на Близькому Сході та в Африці Шинейд Максуіні і головному виконавчому директору Google Ларрі Пейджу.

Офіційний представник Роскомнадзора Вадим Ампелонскій підтвердив відправку відповідних листів і зазначив, що саме після таких листів зазвичай відбуваються певні зрушення в спілкуванні. Раніше листи в Google, Facebook і Google направив заступник керівника Максим Ксензов, що вказав, що компанії порушують положення російського закону про блогерів. Зокрема, вони не надали запитані відомством дані про добову відвідуваність ряду сторінок.

Джерело
 

Категорії
Життя
Новини
Loading...