На Ясній горі в Гошеві відбулася проща

5 серпня, в день почитання чудотворної Гошівської ікони в монастирі Отців Василіян на Ясній горі відбулася велелюдна проща. 5 серпня 1737 року на Ясну...

5 серпня, в день почитання чудотворної Гошівської ікони в монастирі Отців Василіян на Ясній горі відбулася велелюдна проща.

5 серпня 1737 року на Ясну гору в Гошеві, що на Івано-Франківщині принесли чудотворну ікону Матері Божої. З тих пір цей день в Гошівському монастирі Отців Василіян вшановується по-особливому. Століттями 5 серпня сюди приходили вірні поклонитися Цариці Карпатського краю та попросити у неї допомоги у скрутних життєвих ситуаціях.

Цьогоріч з нагоди 280-тиріччя перенесення ікони, а також 400-тої річниці формування монастирів Київської митрополії у Василіянський Чин на Ясній горі зібралися тисячі паломників на прощу, повідомляє прес-служба Івано-Франкіської Архієпархії УГКЦ.

Читайте також: На Патріаршу прощу в Крилосі зібралось тисячі паломників

Святкування розпочалося Утреннею молитвою, після урочистого винесення на відпустову площу чудотворної ікони владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський відслужив Божественну архієрейську літургію. Йому співслужили священики Василіянського Чину. По завершенні богослужінь для прочан був організований концерт дзвонової музики на унікальному гошівському карильйоні.

Категорії
Новини
Новини
Loading...