На Франківщині відбулася ековелопроща до Бишівської Матері Божої. ФОТО/ВІДЕО

У неділю, 26 травня, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбулась ековелопроща з Крилоса до Бишева, місця з’яви Матері Божої. “Це була неймовірна веломандрівка....

У неділю, 26 травня, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбулась ековелопроща з Крилоса до Бишева, місця з’яви Матері Божої.

“Це була неймовірна веломандрівка. Кожен прочанин жертвував цю прощу в своєму наміренні: хто за мир в Україні, хто за родину, хто за добрий вибір своєї половинки, хто за зміну ставлення людини до Богом створеного світу. Велопрочани окрім важкого фізичного навантаження та насиченої молитовної програми мали змогу споглядати незабутні краєвиди, насолоджуватися прекрасним співом пташок та вдихнути на повні груди свіжого повітря. Ековелопроща відбулася з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології під духовним проводом екореферента Івано-Франківської архієпархії отця Михайла Дзуля”, про це йдеться у спільноті соцмережі facebook Жива Парафія УГКЦ.

Довідково:

Бишів – невеличке, але мальовниче село, що розкинулось на схилах двох горбів, недалеко від лісу, 14 км від райцентру – м. Галича. Перша згадка про село датується XV ст.

Щороку, в останню неділю травня, в Бишеві біля каплички служаться Служби Божі. До відправи залучаються всі священики деканату. А на місці з’яви Пречистої Діви Марії у ті розмаїті травневі дні, при участі численного здвигу вірних служаться молебні до Матері Божої. Не забувають люди про це святе місце і в інші дні, випрошуючи у Пресвятої ласк та перепрошуючи Її, як за власні гріхи, так і гріхи безбожників у недавні сумні часи. Зміст об’явлення знаходить відгук у серцях все нових і нових християн…

Молитва, покута, піст, жертва, добре християнське життя… Просто і доступно… Як і всі інші веління Богоматері у різних частинах світу-у Фатімі, Люрді, Меджугор’ї. А тепер і в Бишеві. Вона не наказує, а закликає до поправи нашого життя, як Мати Своїх любих, але неслухняних дітей. Від того, чи відгукнемося ми на Її прохання, залежить наше майбутнє.

Читайте також: На Богородчанщині відбудеться проща до Блаженного Симеона Лукача. ПРОГРАМА

Категорії
ФОТО/ВІДЕО
Новини
Loading...