Міносвіти хоче змінити умови вступу в коледжі й технікуми: як відбуватиметься процес

У міністерстві пропонують спростити програми навчання, а також приймати від абітурієнтів для вступу у ці навчальні заклади сертифікати ЗНО 4 років. Окрім того, замість...

У міністерстві пропонують спростити програми навчання, а також приймати від абітурієнтів для вступу у ці навчальні заклади сертифікати ЗНО 4 років. Окрім того, замість ЗНО можна буде також складати іспити під час вступу на власний розсуд у будь-яких комбінаціях.

Такі пропозиції щодо вступу абітурієнтів у 2020 році подані на громадський розгляд Міністерством освіти і науки України, інформує канал новин 24.

Слід наголосити: у разі подачі результатів ЗНО бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%.

Ми повинні віддати перевагу тій формі вступного випробування, яка користується більшою суспільною довірою. Оскільки більшою суспільною довірою користується ЗНО, то ми встановили, що різницю між ними повинна складати 25%. Це дозволить надавати перевагу вступникам з результатами ЗНО,
– наголошують у Міносвіти.

Про які нововведення йдеться?

– Вступники на основі 11-ти класів зможуть подати для вступу сертифікати ЗНО з визначених предметів або складати вступні іспити на власний розсуд у будь-яких комбінаціях.

– У разі подачі результатів ЗНО бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%.

– Вперше для вступу на основі 11-ти класів ви зможете подавати сертифікати ЗНО 4 років: 2017 (окрім іноземних мов), 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів.

– Вступати у заклади фахової передвищої освіти на навчання за скороченою програмою зможуть не тільки ті, хто має диплом кваліфікованого робітника, але й ті, хто раніше здобув вищу освіту.

– Можна отримати другу, третю та будь-яку наступну фахову освіту за бюджетні кошти.

– Прийняття заяв і документів для тих, хто вступає на базі 9-ти класів буде з 1 до 13 липня, вступні іспити та творчі конкурси — з 14 до 21 липня, зарахування на бюджет — не пізніше 18:00 29 липня.

– Для тих, хто вступає на базі 11-ти класів, реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 липня.

– Однією з умов для зарахування всіх вступників – це укладений договір про надання освітніх послуг між закладом та вступником (за участю батьків або законних представників — для неповнолітніх вступників), зокрема при вступі на бюджет.

Читайте також: На Прикарпатті зникла безвісти жінка. ФОТО

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...