Водію, який на Калущині на смерть збив велосипедиста, дали три роки

6 грудня Калуський міськрайонний суд виніс вирок водію, який вчинив смертельну ДТП. Аварія сталася 27.07.2019 у с. Завадка Калуського району на вул. І.Франка, пише “МІСТО”. Нетверезий водій “ВАЗу”...

6 грудня Калуський міськрайонний суд виніс вирок водію, який вчинив смертельну ДТП.

Аварія сталася 27.07.2019 у с. Завадка Калуського району на вул. І.Франка, пише “МІСТО”.

Нетверезий водій “ВАЗу” рухався зі швидкістю 61-76 км./год. у напрямку до с. Верхня.

У цей час, по правому ґрунтовому узбіччі назустріч автомобілю рухався велосипедист, який почав переїжджати проїзну частину дороги справа наліво по напрямку руху автомобіля.  Велосипедист порушив  вимоги п.п. 6.7 та 10.1 Правил дорожнього руху України.

Як йдеться у матеріалах справи, в автомобіля “ВАЗ” були несправні гальма.

Водій автівки не правильно оцінив дорожньо-транспортну ситуацію, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості транспортного засобу, зманеврував ліворуч, виїхав на ліве узбіччя, де наїхав на велосипедиста.

Унаслідок ДТП велосипедист помер від відкритої черепно-мозкової травми, розривами твердої мозкової оболонки, крововиливами в м`які покриви голови, крововиливами під та над оболонки, в речовину головного мозку, забійними ранами, синцем та саднами в ділянці голови, що ускладнилася набряком та набуханням головного мозку.

Обвинувачений  в судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю.

Родичка загиблого до водія претензій не мала та пояснила, що завдані їй відшкодовано, щодо призначення покарання, то просила суд призначити покарання не пов`язане з позбавленням волі.

Суд визнав винним водіяу вчиненні злочину, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив покарання – 3 роки позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишили  без змін до вступу вироку в законну силу.

Строк відбуття покарання почали рахувати з часу фактичного затримання з 27.07.2019.

Стягнути з нього на користь держави 6751, 43 грн. – витрат за проведення судових експертиз.

Читайте також: В Україні змінилися протипоказання до вакцинації

Категорії
Новини
Новини
Loading...