Водійські права і техпаспорт вже можна показувати через додаток “Дія” — Мінцифра

Додаток “держави в смартфоні” запускається у бета-режимі, першими послугами які будуть доступні в додатку це електронні водійські права і технічний паспорт. Про це повідомив...

Додаток “держави в смартфоні” запускається у бета-режимі, першими послугами які будуть доступні в додатку це електронні водійські права і технічний паспорт.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу по результатам засідання уряду, пише “Економічна правда”.

“Сьогодні ми запускаємо першу чергу бета-тестування додатку дія.

Перші послуги які будуть у додатку: можливість використовувати електронні права та техпаспорт. Реально, офлайн у житті, за допомогою додатку”, – заявив він.

Також  Федоров заявив, що у додатку також буде можливість спілкуватися з державою через месенджери та задавати питання.

За його словами, нові послуги дозволять отримати мільйони користувачів додатку серед українців. Також він наголосив, що розробка додатку нічого не коштувала державному бюджету.

“Цей додаток ми розробили за декілька місяців, до цього його не могли розробити років 20. Наші партнери це компанія ЕPAM, ми витратили 0 гривень бюджету і скоро отримуємо на баланс за 1 грн цей додаток. І це також гарний сигнал, тому що це вперше в сторії українські компанії такого масштабу готові допомогати”, – підкреслив міністр.

Також Федоров подякував МВС за співпрацю у впровадженні нових функцій.

“Я дуже радий шо в работу включились МВС. Це позитивний досвід взаємодії міністерств у державі.”

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Кабмін запропонував збільшити прожитковий мінімум вдвічі

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...