В Івано-Франківську померла Дарія Возняк – племінниця Степана Бандери

У четвер, 30 січня, в Івано-Франківську пішла з життя Дарія Возняк (Заливаха). Про це в мережі написав франківець Володимир Ковальчук. “Сьогодні, 30.01.2020р., в Івано-Франківську...
У четвер, 30 січня, в Івано-Франківську пішла з життя Дарія Возняк (Заливаха).

Про це в мережі написав франківець Володимир Ковальчук.

“Сьогодні, 30.01.2020р., в Івано-Франківську передчасно зупинилось серце Дарії Возняк – дружини відомого художника і політв’язня Опанаса Заливахи, дочки рідного брата Степана Бандери – Василя, замордованого в концтаборі Освенцім. Про похорон і прощання буде повідомлено пізніше. Хай з Богом спочиває…”, – написав Ковальчук.

Мати Дарії, Марія Возняк у 1940 обвінчалася з Василем, молодшим братом Степана Бандери. Від цього шлюбу народилася Дарія, проте батька вона ніколи не бачила — після арешту гестапо його в 1941–му розстріляли в Освенцімі. Мама, побоюючись за долю доньки в період сталінських репресій, коли її з усією родиною вислали в Кемеровську область, записала Дарію на своє прізвище і нікому нічого не говорила про спорідненість із провідником ОУН аж до дев’яностих років минулого століття. Тоді ж у Стрийському ЗАГСі Дарії видали нове свідоцтво про народження із записом у графі «батько» — «Василь Андрійович Бандера».

Дарія Возняк вийшла заміж за українського відомого художника і політв’язня Опанаса Заливаху. Вони виховали сина Ярослава та доньку Ярину.

Читайте токож: На Івано-Франківщині помер 77-річний священник. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...