Франківські медики розповіли історію порятунку надскладного хворого з коронавірусом. ФОТО

На свої сторінці у соціальних мережах заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак розповіла про історію порятунку надскладного хворого з коронавірусом. Життя чоловікові рятували франківські...

На свої сторінці у соціальних мережах заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак розповіла про історію порятунку надскладного хворого з коронавірусом.

Життя чоловікові рятували франківські медики.

“Щодня спілкуючись з нашими клінічними консультантами, довідуюсь десятки унікальних історій одужання дуже важких пацієнтів з Covid19. Сьогодні Sergii Dubrov розповів про надскладний клінічний випадок з Івано-Франківська Обласна Клінічна Лікарня”, – дописує Микичак.

Хворий, якому 69 років, поступив у лікарню на другий тиждень захворювання із дихальною недостатністю і гарячкою. Ожиріння ІІІ ст. (110 кг), єдина нирка, гіпертонічна хвороба ІІ ст. Індекс оксигенації 75 ммHg .

“Шанси були мінімальні. 22 доби❗штучної вентиляції легень, комбінована важка терапія. Застосовано і наш протокол. І вдалося. Чоловік повернувся до життя. Зараз самостійно дихає, періодично потребує О2 через носові канюлі.
Велика щира вдячність усім медикам, а зокрема, Франківщини, які самовіддано і професійно рятують хворих. Особлива повага і гордість за команду анестезіологів на чолі з Ігорем Пуликом-обласним анестезіологом. Це надважлива і дуже тиха скромна перемога медиків і пацієнта”, – додає заступниця.

Читайте також: В Україні зафіксовано 10861 випадок COVID-19: на Франківщині – 899

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...