Домоглися свого. На Франківщині створять Верховинський район

На Прикарпатті створять Верховинський район, а Богородчанщину приєднають до Івано-Франківського району. Таке рішення ухвалили 15-го липня на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування,...

На Прикарпатті створять Верховинський район, а Богородчанщину приєднають до Івано-Франківського району.

Таке рішення ухвалили 15-го липня на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, пише “Суспільне”.

Голова підкомітету Віталій Безгін ситуацію із Верховинським районом прокоментував так:

“Ситуація має дві площини. Зокрема, в гірських територіях у нас дуже ускладенена логістика. З іншої сторони ми в гірських районах і так суттєво відхилялися від методики щодо населенню. Жоден з них не перевищує 100 тисяч, а проєктне населення Верховинського району – 30 тисяч. Це теж аргумент”.

На засідання прийшли представники Верховинського району.

“Верховинський район – найвисокогірніший район в Україні. Тут дисперсна форма поселення – села розкинені, хата від хати, і так по горах. Тут немає доріг, ми прикордонний район. Під час паводків ми відрізані повністю. На Верховинщині збережена автентична українська культура та звичаї, їх необхідно теж зберегти. Також є питання доїзду. Наприклад, щоб потрапити до Косівського району, потрібно витратити від одної до семи годин, залежно від розташування села”, – каже голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк.

Також депутат від 86-го округу Олександр Матусевич звернувся до членів комісії з пропозицією віднести Богородчанський район до Франківська та створити окремий Долинський район.

На засіданні комісії підтримали створити Верховинський район, а Богородчанщину приєднати до Івано-Франківського району.

Щодо створення Долинського району члени комісії не підтримали таку пропозицію.

Читайте також: На Франківщині гасили пожежу господарського комплексу

Категорії
Новини
Новини
Loading...